Breaking news
  1. Bedrijven toernooi 2023
  2. Werkzaamheden op honk- en softbalveld
  3. Veld onderhoud week 21
  4. Afgelastingen
  5. Samenvattingen RCH Pinguins Hoofddorp Pioniers

History of the club

RCH-Pinguïns is de oudste landelijk spelende honk- en softbalvereniging van Nederland. De vereniging is in 2001 ontstaan uit een samengaan van honk- en softbalvereniging RCH (sinds 1934) en softbalvereniging De Pinguïns (sinds 1954). Beide verenigingen speelden op hoog niveau op de zelfde velden en besloten in 2001 de krachten te bundelen.

Johan Neeskens speelde voor RCH en met het junioren team behaalde hij onder leiding van Frans Langeveld de Nederlandse titel. Helaas voor ons moest hij van Rinus Michels een keuze maken.

Uit de kweekvijver van RCH-Pinguïns speelde een aantal leden in het Nederlandse team. Zoals de pitchers Dave Draijer, Michiel van Kampen en Roger Kops, catcher Cees Lammerts en verre velder Dirk van ’t Klooster. Dirk is erelid van de KNBSB vanwege het passeren van de grens van 200 gespeelde interlandwedstrijden. Dave Draijer is lid van verdienste van de KNBSB vanwege zijn langdurige verdienste als pitcher van het Nederlandse honkbalteam. Met ingang van 2017 speelt ook de nu 19-jarige Max Draijer in het Nederlands Team.

RCH Heemstede Pinguins tegen Neptunus. RCH is een bijzondere club. De club hecht aan sociale begeleiding van de jongens. Niet overdreven maar beetje … De video is opgenomen in 2009. Het eerste honkbal team speelde toen op het hoogste niveau. In het komende seizoen heeft RCH opnieuw het materiaal en de ambitie om weer terug te keren in de hoofdklasse van het nationale honkbal.

Promotie film SportInHolland

De vereniging werd opgericht op 21 juni 1934 als Racing Club Heemstede. RCH speelde toen haar wedstrijden op de velden van voetbalclub RCH. In 2001 ontstond de fusievereniging onder de naam RCH-Pinguïns. De softbalvereniging De Pinguïns was op 1 september 1954 opgericht en speelde op hetzelfde sportcomplex als de honkbalclub RCH.

In 1996 won RCH de EuropacupII voor Club teams. In dit zelfde jaar werd ook het kampioenschap in de overgangsklasse behaald.

In 1997 keerde RCH terug in de landelijke hoofdklasse. Maar lieft 6 seizoenen werd er gespeeld op het hoogste niveau.

In 2001 ontstond de fusie met Softbal vereniging Pinguins en ging de club vanaf dat jaar onder de nieuwe naam RCH-Pinguins spelen.

Een dieptepunt in de club history. RCH-Pinguins degradeerde na het seizoen 2002 en kwam weer uit in de landelijke overgangsklasse.

Opnieuw een kampioenschap in 2006 en mocht RCH-Pinguins in 2007 weer terugkeren op het hoogste niveau. Met een nieuwe sponsor ” MediaMonks” heeft het eerste team drie seizoen in de hoofdklasse mogen spelen. 

RCH PINGUINS

GRATIS
BEKIJK