Beter 2021….

Als ik dit schrijf is het oudejaarsdag. Een goed moment om te overdenken hoe dat nu bijna afgelopen jaar nu was en wat we ervan moeten vinden. Natuurlijk hadden we door corona een valse start van het seizoen. Daarna konden we in de zomer toch nog wel een aardig deel van het  programma afwerken. En ging de zaak toch weer wat onverwacht, vervroegd op slot.

Er waren sportieve successen! Heren 1 kampioen, heren 3 (gedeeld) kampioen, Marlon door de bond tot coach van het jaar benoemd! Dames 2 dacht kampioen te worden maar haalde dat uiteindelijk net niet. Vanwege de ingekorte competities hebben de kampioenschappen geen promotie-consequenties.

Een vereniging als de onze is naast de plek voor het uitoefenen van (onze) sport toch ook een plaats om elkaar tegen te komen, om samen gezellig een drankje te drinken, een leuk gesprek te voeren, onverwacht nieuwe gezichten te zien. Kortom een trefplaats van mensen, jong en oud.

En dat is er het afgelopen jaar door al dat gedonder dus veel te weinig van gekomen.

Hoewel er wat mij betreft nu licht is aan het einde van deze tunnel door de komst van vaccins, zijn we er heel duidelijk nog niet. Een nieuwjaarsbijeenkomst zullen we nog even voor ons uit moeten schuiven, de start van het seizoen met het Ringvaart-toernooi is nog allerminst zeker. In het bestuur bekijken we nog hoe de ALV van begin februari op een goede manier kan worden uitgevoerd.

Toch verwacht ik ergens in de loop van het komende seizoen een langzame terugkeer naar het oude normaal. En voor dat oude normaal hebben we veel nieuwe dingen in de steigers staan: eenieder die onlangs in de buurt van het veld was, had daar de nieuwe slagkooi in aanbouw kunnen zien, er is een nieuwe technische commissie opgericht (Jeremy van de Berg, Lex Leijenaar, Ilya Cassee, Peter van Ling). Zij zijn bezig met de invulling van het bestaande beleidsplan. Hieruit moet een 10 jaren plan voortkomen dat ons helpt honk- en softbal binnen onze club te laten groeien. Uiteraard speelt het werven van jeugd een hoofdrol in deze plannen.

Kortom: alle reden om aan het nieuwe jaar te beginnen.

Voor nu: u allen een goed en gezond 2021 gewenst en tot zo gauw mogelijk ziens op de club.

Fokke Dijkstra

Voorzitter