Zaterdag 8 August 19:30 uur

RCH Junioren 1 krijgt een zware klap van de Amsterdam Pirates JH1 en verliest

RCH Junioren 1 had een zware tijd met het genereren van runs op zaterdag, en vielen daardoor ten prooi tegen Amsterdam pirates JH1 met 11-3.

RCH Junioren 1 nam een eerste voorsprong gelijk in de eerste inning. Een fout van de Pirates werd gelijk gestraft en scoorde één punt voor RCH.

Amsterdam Pirates JH1 nam de voorsprong definitief met vier punten in de tweede inning. In de tweede sloeg Josh een honkslag met 1-0 en scoorde daarmee twee punten.
Amsterdam pirates scoorde nog eens zes punten in de derde inning. Josh, Tygo, Parker en Cas sloegen allemaal punten binnen.

Tristan verdiende de overwinning voor Amsterdam pirates. Hij stond zes hits en drie runs toe in vijf innings, waarbij hij zes strikeouts en maar één vrije loop toestond.
Justin gooide één inning in relief uit de bullpen.
Nick nam het verlies voor RCH Junioren 1. Hij gooide twee en tweederde innings, waarbij hij vijf hits en 11 runs toestond, terwijl hij twee slagmensen met drie slag uitschakelde.

RCH Junioren 1 had slechts zes hits in dit duel. Luc en Germain slaagden elk in meerdere hits voor RCH; beiden verzamelden twee hits om RCH Junioren 1 te leiden.

Zaterdag 15 August 18:00 uur

Vijf RBI Dag Voor Germain bezegeld het lot in RCH Junioren’s Overwinning op Hoofddorp Pioniers met 16-5

Germain kwam naar het honkbalveld en deed goede zaken op zaterdag; hij sloeg in vijf AB drie hits om Junioren 1 voorbij Hoofddorp te leiden. Germain sloeg runs binnen op een fielder’s choice in de tweede, een honkslag in de derde, en een tweehonkslag in de vierde.

De junioren van RCH gingen direct goed van start en pakte zowel de 1e als de 2 inning, alleen in de 3e inning mocht Hoofddorp iets terug doen. Pioniers JH1 scoorde vier punten in de derde inning, maar Junioren 1 wist toch de overwinning te pakken te krijgen. Julian en Jeffrey sloegen beiden punten binnen tijdens de inning.

RCH schoot de aanval op in de eerste inning, toen Wietse Haitsma-Mulier vier wijd kreeg en één punt scoorde.
Dat werd in de 2e inning nog eens over gedaan; Germain sloeg 2 RBI’s op een Fielder’s Choice en Wietse sloeg daarna Germain over de thuisplaat met een degelijke grondbal dwars door de verdediging.
In inning 3 vergroot RCH de voorsprong tot zelfs 6-1, maar Pioniers wordt weer in het zadel geholpen met 4 punten door vrije lopen en doorgeschoten ballen…

RCH beloonde zichzelf met tien punten in de vierde inning. De rally werd gestart door vier wijd voor Andee, Luc en Gijs, een tweehonkslag van Germain en Wietse.

Wietse begon het duel voor RCH Junioren 1. Hij stond één hit en vijf punten toe over twee en eenderde slagbeurt, waarbij hij er drie met drie slag uitschakelde. Zijn veld maakte 4 fouten.
Nick behaalde de overwinning op de heuvel voor RCH. Hij ging één en tweederde innings, waar hij nul punten tegen kreeg, nul hits en vier strikeouts. Zijn veld maakte geen fouten.

Rob nam het verlies voor Hoofddorp. Hij bleef twee en tweederde innings, waar hij zeven hits en zes runs moest incasseren terwijl hij vijf strike-outs gooide. Zijn veld maakte maar liefst 7 fouten.

RCH Junioren 1 heeft tien hits op deze dag gepakt. Germain, Yousi en Wietse hadden elk meerdere hits voor RCH Junioren 1. Germain ging 3 voor 4 op de plaat om RCH in hits te leiden. Yosi leidde RCH met twee gestolen honken, want ze liepen als hazewindhonden over de honken met negen gestolen honken.