RCH Pinguins heeft zondag voor een prettige verrassing gezorgd door de laatste wedstrijd van het drieluik tegen Amsterdam Pirates met 4-12 te winnen.

De ploeg van coach Joshua Zara poetste daarmee de bittere smaak van de 9-1 en 0-7 nederlagen een beetje weg. In de vervolgcompetitie bovenste 4 blijven de Heemstedenaren wel op de laatste plaats staan. Pirates daarentegen staat nu gedeeld tweede voor landskampioen HCAW. De ploeg wil zelfs gaan voor de definitieve eerste of tweede plek met een serie tegen Neptunus voor de boeg.

Bedankt voor het lezen van Haarlems Dagblad

Neem een abonnement of log in

De omstandigheden op het Loek Loevendie sportpark waren door de harde wind niet gemakkelijk. Voor de pitchers was het zaak de ballen zo laag mogelijk te houden en voor de slagmensen was het de kunst om met de straffe wind in de zij zo goed mogelijk te profiteren.

RCH zette Yeremy Young op de heuvel, De Australiër is bezig aan zijn tweede en waarschijnlijk laatste seizoen in Heemstede. Hij had een goed optreden tot hij halverwege de zesde inning toch het veld moest ruimen. Young wil in de winter nog spelen in de Australische league, maar stapt dan niet opnieuw in het vliegtuig naar Schiphol.

Aanvallend was bij RCH een belangrijke rol weggelegd voor tweede honkman Raidley Legito, zoon van veelvoudig international en oer-Neptuniaan Railey Legito. Vader coachte vorig jaar bij Neptunus maar kon vertrekken. Legito junior stapte ook op omdat hij in Rotterdam te weinig speeltijd kon verwachten. RCH werd een goed alternatief. Met een slaggemiddelde van .333 is de 20-jarige collegeganger een van de betere slagmensen in de Heemsteedse selectie, ditmaal met een single, een tweehonkslag en een driepitter. Bovendien was hij goed voor drie punten. ,,Ik geniet met volle teugen van het spelen bij de bovenste 4. We komen daar de betere pitchers tegen en in die zin zijn we al en beetje begonnen aan de voorbereiding van de series tegen Twins of DSS/Kinheim.”

Breekpunt was zondag de zesde inning waarin de Amsterdamse reliever Maickel Rietel compleet afgetroefd werd met zes runs na een serie fraaie honkslagen. Zara was na afloop apetrots. ,,Achttien hits en zeer gedegen gespeeld.”

Hoofddorp Pioniers verloor met 16-6 van UVV maar won ook met 13-8 en 1-6.