De laatste thuiswedstrijd stond gepland tegen Amsterdam Pirates3. Twee tegenstanders die naast veel runs voor, ook veel runs tegen krijgen en de 19-14 (na 6.5 inning) eerder dit jaar was daar een voorbeeld van.

De wedstrijd verliep echter totaal anders. Aanvallend de eerste 4 innings wel veel honklopers (10) echter, de beslissende honkslag bleef uit. Ook verdedigend hield RCH heren2 de nul. Inning 5 en 6 verliepen aan beiden kanten vlot. Na 6 volledige innings en een uitzonderlijke 0-0 op het scorebord nam Chris het werpen van startende werper Dave (8K-0BB-5H) over. Ook hij hield de score op 0. In de gelijkmakende 7e inning met hits van Andy en Remco sloeg Tom het eerste punt van de wedstrijd binnen. Met de verre vangbal van Steff scoorde Remco en Rogier deed hetzelfde waarop Pieter de 3-0 kon scoren. In dezelfde inning scoorde Tom nog op een RBI-hit van Lex de 4-0. Het was een begin van een spannend slot. In een tumultueuze 8e inning gebeurde veel. Een overijverige (druk me netjes uit) scheidsrechter, enkele bloop-hits tegen en een prachtig dubbelspel via rechtsvelder Lex zorgde voor veel opwinding. Met de voorsprong 4-2 en de honken bezet maakte gelegenheids tweede honkman Frits de laatste nul. Aanvallend gingen we stug door. De afwezigheid van sluggers Ferd en Reggie (sorry Ruben) werd vergeten door een mooie double in het hek van Remco waar Andy op kon scoren en na hits van Pieter en Steff werd het vervolgens 6-2. Jer had in de 8e inning zijn catcherspak ingeruild voor de werpersheuvel en geholpen door een dubbelspel gooide hij de bekende deur op slot voor een zwaarbevochte 6-2 overwinning. Gelegenheidscoach Tinus had zijn mannen bedankt en de BBQ kon aan.

Aan elk mooi seizoen komt een eind. Honkbal Heren2 heeft zich na promotie een volwaardige 3e-klasser getoond. Na het begin van 3 dikke nederlagen goed herpakt en vele mooie en soms ook spannende wedstrijden. De laatste van het seizoen was uit tegen Braves1 (die uit Gouda..haha). Na 4 wijd van Jim en hit van Andy sloeg Ferd een double in het linksveld voor een 2-0 voorsprong. Startende werper Jeremi had het lastig. Kreeg 2 hits tegen en een run maar dus nog steeds de voorsprong. Ook in onze tweede inning een run via Youri (op het honk middels een hit) die werd binnengeslagen door Andy. Ook in de tweede en derde inning kreeg Jer 2 hits tegen maar in de tweede inning maakte hij zelf een mooie nul op thuis en in de 3e inning slechts 1 run tegen. 3-2 voor na 3 innings. In de 4e inning wederom 4wijd voor Jim en een hit van Andy die beiden wederom werden binnengeslagen door Ferd. Ook in de 4e inning sloeg Braves1 2 hits maar wederom maar 1 run tegen waardoor de tussenstand op 5-3 kwam. In de 5e slagbeurt sloeg Lex een hit, had Jim voor de 4e maal deze wedstrijd 4wijd en sloeg Andy een punt binnen met zijn 4e hit van de wedstrijd!!. Ze werden vervolgens ook nog binnengeslagen door een tweehonkslag van Remco voor een 8-3 voorsprong. De tegenstander bleef echter in de wedstrijd door een punt tegen (8-4) te scoren. Terwijl bij ons de punten uit bleven sloeg de tegenstander in de 7e inning ook de 8-5 binnen. Werper Jeremi (5K-2BB-11H) werd vervangen door Frits die op zijn beurt werd onthaald door een homerun die goed was voor de 8-7 tussenstand. In de 8e inning was het verzet echter gebroken. 4 vrije lopen en 3 hits (Jim, Remco en Steff) werden opgevolgd door een homerun (zijn 5e van het seizoen) van Ferd. De kruitdampen waren opgetrokken maar de voorsprong van 14-7 was een feit. Frits rechte zijn rug en gooide de laatste 2 innings op het slot en eindigde de wedstrijd met een fraai dubbelspel voor zijn eerste save van het seizoen. Met 9 wins uit 16 een plek in de subtop en wellicht had er meer in gezeten. Waar de HomerunKing inmiddels bekend is hou ik jullie in spanning wie de beste slagman (avg.) is geworden. In kijk enorm uit naar ons teamuitje. Groetjes van de gooiende reporter.