j.l.3 September j.l. moesten we uit vs. Neptunus3. 

Met een krappe selectie werd Pieter uit de hoge hoed getoverd als startende werper. Voordat hij zijn eerste bal gooide sloeg RCH met 1 uit 7 hits op rij. Wat resulteerde in een 5-0 voorsprong in het zonnige Rotterdam. Neptunus3 sprokkelde echter elke inning wel een puntje terug en de stand was na 4 volledige innings 5-3 voor RCH.

Waar de tegenstander door bleef gaan haperde de aanval. Na de fijne 1e inning kwam alleen Lex nog op het honk met een double. Fortuinlijk waren we wel toen Alex met meerdere fouten van Neptunus3 nog een punt mocht scoren.

Na 4 innings was Pieter moegestreden en nam Dave het werpen van Pieter over. In de 6e en 7e inning scoorde Neptunus3 runs om de stand gelijk te trekken (6-6) na foutjes in het binnenveld die werden gevolgd door een 2-out hit. Aanvallend bleef het opvallend (nooit eerder bij ons gezien) stil. Geen hits meer in het restant van de reguliere wedstrijd maar ook verdedigend hielden we stand. In de verlenging (10e en 11e) telkens wel de eerste man op het honk door 4-wijd maar die zorgde niet voor een voorsprong.  Waar Dave in de 10e inning met een man op 3 en 1uit nog geholpen werd door een spectaculaire duikvangbal van Ferd sloeg Neptunus3 in de 11e inning wel toe. De honkloper (die met een fout op het honk kwam) scoorde met 2 uit door een hit in het rechtsveld waardoor de walk-off win voor Neptunus3 met 6-7 een feit was. Een mooie wedstrijd die alle kanten op kon gaan. In de eerste inning 7 hits en in de volgende 10 innings slechts 1…het blijft een mysterieuze sport.

 

11 september j.l. de thuiswedstrijd tegen Almere1.

Ook nu konden we de eerste 2 innings geen vuist maken op de langzame toverballen van de pitcher van Almere. Terwijl startende werper Chris wel hits tegen kreeg maar nog geen runs. In de 3e inning nam Almere wel een voorsprong met 2 runs. In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Remco met een double Jeremi binnen maar stuurde gelegenheidscoach Tinus Ruben door die op de thuisplaat enkele meters tekort kwam voor het gelijkmakende punt. 1-2 achterstand na 3 innings. Almere ging voortvarend door met hits en samen met een fout6 zorgde dat voor een 1-5 achterstand.

Dit keer rechte RCH zijn rug en werden de knuppels wakker. Reggie en Chris op het honk middels een hit, werden binnengeslagen door Lex (grondbal) en Jim (vangbal) met een stand van 3-5 tot gevolg na 4 innings. Jeremi ging van catcher de positie op de heuvel innemen en deed dat ruim 3 inning meer dan bekwaam. Geen runs tegen en goed veldspel. In de 6e slagbeurt ging het pas echt los. Na wat vrije lopen sloeg Steff, Alex, Lex en Jeremi in totaal 5 runs binnen waardoor de voorsprong 8-5 werd. In de 7e inning sloeg Ferd nog een verre homerun (nr. 4) met Remco op de honken. Na hits van Reggie en Steff was het na 7 volledige innings 11-5. In de 8e inning nam Frits het werpen van Jeremi over en scoorde Almere nog een punt maar in de gelijkmakende 8e inning zorgde hits van Ruben, Remco, Reggie, Steff en Alex voor een 14-7 eindstand en is dit seizoen weer alles in balans met 7x winst en 7x verlies. Op het terras werd onder het nuttigen van een BBQ en drankjes het spel geëvalueerd maar mogen we concluderen dat we leuke wedstrijden spelen in deze klasse. De eerstvolgende  thuiswedstrijd is op zondag 25 september en ook dan zal de BBQ aan gaan. Daarna volg in het volgende weekend nog een inhaal dual uit en tegen Braves in Gouda.