Voor de zomerstop werd er tegen Kinheim3 nog met 13-5 verloren maar na 6 weken rust stond de thuiswedstrijd tegen Amsterdam Capitals1 op het programma. De tegenstander stond 1 plaats boven ons op de ranglijst maar met Chris op de heuvel werd er in de eerste twee inningen niet gescoord. In de gelijkmakende 2e slagbeurt sloeg Pieter met 2 uit een hoge bal die door de rechtsvelder bijna werd gekopt en terwijl de bal op de grond lag liep Reggie en daarna ook Andy (op het honk met een hit) de eerste 2 runs binnen. De Capitals deden in de derde inning nog iets terug met 1 run maar een fraai dubbelspel op de thuisplaat deed erger voorkomen. In de gelijkmakende 3e inning werd het punt direct terug gepakt door een verre double van Ferd en hit van Reggie.

Chris gooide in totaal 4 innings met de cijfers 1K-2BB-3H. En ging met een 3-1 voorsprong van de heuvel af. Zijn vervanger Frits begon echter met een 7-1 voorsprong aan de 5e inning omdat we 4 runs scoorde op hits van Andy,  Pieter (double), Ruben, Ferd (double) en Reggie.

Frits hield in zijn 2 1/3 inning zijn honken op 1x BB na keurig leeg waardoor de aanval de voorsprong kon uitbouwen. In de 6e inning begon Jeremy met BB, sloeg Remco een double en ‘man of the match’ Ferd een 3-run homerun om 10-1 voor te komen.

In de 7e inning nam Nick bij 1 uit het goede pitchen van Frits over maar had moeite met zijn controle. Na 4 slagmensen en bij een 10-3 stand nam Dave het van hem over. De honkloper van Capitals probeerde het 3e honk te stelen maar catcher Jeremy zorgde met een strakke aangooi dat alle hoop voor de tegenstander vervlogen was. Eerder in de wedstrijd gooide catcher Andy ook al iemand uit op het 2e honk bij een steelpoging wat een unicum is bij Heren2 maar in deze wedstrijd dus 2 honklopers uitgegooid wat absoluut het vermelden waard is. Geen aanvallende runs erbij in het vervolg van de wedstrijd maar Dave gooide de laatste 7 slagmensen uit waardoor de verdiende winst van 10-3 op het scorebord bleef staan.

Met 6 gewonnen wedstrijden en 6x verloren en een runsaldo van 126 voor en 127 tegen bewijst Heren2 een goede middenmoter te zijn. De volgende wedstrijd is uit tegen Neptunus3 en de eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 11 september om 13uur.