De eerste wedstrijd van het drieluik was uit tegen Amsterdam Pirates3. Op een warme zomeravond begon Heren2 met 2 runs aan de wedstrijd met 4 vrije lopen en een hit van Ruben, maar liet ook 3 mensen achter op de honken. Met good-old Frits op de heuvel scoorde Pirates ook 2 runs en ook zij lieten de honken vol staan. Met wederom enkele vrije lopen en een double van Remco opnieuw 2 runs in de 2e slagbeurt maar wederom lieten we 3 honklopers achter. De voorsprong van 2-4 verdween snel. Frits kreeg moeite met de controle en enkele rake klappen later was het 8-4 voor Pirates. In de 3e inning nam Nick het Frits over maar ook Nick had moeite met de controle getuigen de 3 raak gegooide slagmensen op rij zonder een hit tegen toch 3 runs (11-4) voor Pirates. Het werd echter een wedstrijd met veel runs wat in de 4e inning scoorde we 7 runs om 11-11 gelijk te komen. In die inning hits van Youri (2x), Rogier, Pieter, Lex, Remco en Ferd.
De gelijke stand was wederom van korte duur. Hits en vrije lopen zorgden ervoor dat Nick werd vervangen door Pieter maar ook kreeg honkslagen tegen waardoor na 5 volledige innings de stand 19-11 voor Pirates was. De veerkracht van ons team is enorm want opnieuw krabbelde we punten terug in de 6e inning met hits van Remco (met 3 uit 5 het productiefst aan slag) en Rogier. De 3 runs maakte 19-14 maar ook nu 3 man achtergelaten op de honken dus er zat meer in. De wedstrijd duurde lang en werd voortijdig door curfew-rule afgebroken. In de laatste inning waar Dave het werpen van Pieter over nam scoorde beide team niet meer waar deze enerverende wedstrijd met 19-14 terecht werd verloren ondanks dat we voldoende kansen kregen.

Op de doordeweekse woensdagavond uit tegen OG2 waren de runs schaarser. In de eerste wedstrijd van het jaar werd nog 22-14 van OG2 verloren maar momenteel is de Heren2 motor beter op gang dan in het begin van het seizoen. Aanvallend waren de intenties direct duidelijk. Na een hit van Tom sloeg Ferd met een double tegen het hek het eerste punt binnen. De 0-1 voorsprong bleef na 4 innings nog steeds op het scorebord staan omdat startende werper Dave de jonge slagploeg goed in toom hield getuigen zijn 7 strikeouts in die eerste 4 innings. In onze 5e slagbeurt werd het verschil groter hits van Tom, Remco (triple), Ferd (double) en Chris die 2 punten binnen sloeg en zelf ook nog scoorde op een sac-fly van Andy waardoor de voorsprong uitgroeide naar 0-6. Op de heuvel bleef Dave domineren maar kreeg in de 7e inning toch nog 2 punten tegen. In de 8e inning brachten wij de tussenstand naar 2-7 door een line-drive over het eerste honk van Ferd, die de avond afsloot met 4 hits. Na 7 2/3 in met de cijfers 12K 0BB en 5H nam Nick vakkundig de laatste nul voor zijn rekening. De 9e inning met nog steeds 2-7 voorsprong werd er 1 met hoogte- maar ook zeker dieptepunten. Met Frits vers op de heuvel werden met 1 uit 4 fouten op rij gemaakt en werd Jeremy uit de bullpen gehaald om met de stand 5-7 het tij te keren. Hij kreeg een honkslag tegen in het midveld waardoor de honken vol liepen toen de bal terug gebracht werd in het infield. In plaats van de bal terug te gooien naar de werper liep Chris naar zijn eerste honk in de hoop dat de honkloper zijn honk los liet en jawel… de ‘verborgen bal truc’ werd in perfectie uitgevoerd en zorgen in deze turbulente 9e inning voor de 2e uit. Ondanks dat de honken wederom vol liepen werd ook de laatste nul de Chris gemaakt die met de truc de titel ‘play of year’ krijgt. De 5-7 winst was binnengehaald en er was genoeg om over na te praten.

De laatste wedstrijd van de 3-luik was thuis tegen de koploper Zwijndrecht1. Dat Heren2 de weg naar boven heeft gevonden werd in de eerste inning duidelijk. De eerst 4 man op het honk en direct 4 runs! Ook in de 2e inning door een double van Remco en een hit van Ferd nog een run. Helaas werd Jim op de thuisplaat uit gegooid maar de voorsprong was aanwezig. Verdedigend maakte Chris na het eerste weekend zijn rentree op de heuvel. Dat was zeker niet onverdienstelijk want in de eerste 4 inning slechts 2 runs voor de sterke slagploeg uit Zwijndrecht. Dat ze ook snel op de honken waren getuigen de 15! gestolen honken. Na 2 doubles sloeg Remco zijn derde verre tik maar dit keer echter boven op het outfield hek en daar overheen voor een solo homerun en een 6-2 voorsprong.
In de 5e slagbeurt van Zwijndrecht snel de eerste 2 man uit maar die derde nul bleef maar uit. Met 5 hits en 2 vrije lopen werd laatste uit maar niet gemaakt. Ook een wissel op de heuvel (Pieter voor Chris) mocht niet baten want Pieter had de eerste slagmensen moeite met de controle. Toen uiteindelijk de laatste nul werd gemaakt en de stofwolken weg waren stond de achterstand van 6-9 op het scorebord, maar in de gelijkmakende 5e slagbeurt zie je de veerkracht van het team hits voor Lex en Andy gecombineerd met vrije lopen van Jim en Ruben zorgen voor volle honken en een run met de sluggers Remco en Ferd (zie statistieken) een mooie gelegenheid om de voorsprong terug te pakken. Een harde line-drive vangbal zorgde echter voor een dubbelspel waardoor de achterstand 7-9 bleef. Waar bij ons de line-drives werden gevangen vielen de hits van Zwijndrecht er net tussen. Pieter werd vervangen door Frits maar de geslagen grondbal werd verkeerd verwerkt waardoor er nog een punt tegen werd gescoord. We stonden na 6 volledige innings 7-13 achter. Frits (en Nick 1/3 inning) kreeg in het vervolg van de wedstrijd nog maar 1 punt tegen en opnieuw moesten we punten terug sprokkelen. En dat lukte gelijk in de 7e inning. Hits van Jer, Ruben, Remco, Ferd, Youri, Steef en Lex zorgde voor 5 runs maar ook nu bleven de honken vol ondanks dat er maar 1 uit was. De stand werd 12-14. In de 8e inning nog een run door een double van Ferd in het linksveld. Met 13-14 achterstand begon Steef met een double de 9e inning. Helaas zorgen een vangbal en dubbelspel voor een einde van de wedstrijd. Een mooie en vermakelijke wedstrijd die alle kanten op kon gaan en waar we met trots op kunnen terugkijken.
De laatste feestwedstrijd (met springkussen voor de kinderen) is zondag 3 juli thuis om 13 uur tegen Kinheim3.