Waar de maand april de eerste 3 wedstrijden werden verloren heeft honkbal heren2 zich in de maand mei genesteld in de middenmoot.
In de thuiswedstrijd tegen Neptunus3 begon Dave door omstandigheden als verrassende starter. Dat de jonge spelers van Neptunus3 nog moesten wennen aan de snelheid van de pitches bleek wel uit de 3 strike-outs van eerste 5 slagmensen. RCH daarentegen schoot uit de startblokken de eerste 6 slagmensen bereikte het honk en een foutje erbij zorgde in de eerste inning voor 5 runs met maar 2 hits (Remco en Tom). In de 2e inning sloeg Neptunus3 met een tweehonkslag nog wel een punt binnen maar na 5 1/3 inning. met de cijfers 9K 0BB 3H mocht Frits het op de heuvel van Dave overnemen. Aanvallend werd in de 4e inning nog gescoord na 2x 4 wijd hit van Remco en een daverende homerun van Ferd. De 9-1 voorsprong werd in de 6e inning uitgebreid naar 13-1 na hits van Remco (4 uit 4), Ferd, Tom en Nick Otsen. In de 7e inning werd de eindstand 13-2 bereikt. Een puike overwinning waar de katachtige sprong op 2e honk door Tom niet onvermeld moet blijven. Frits stelde de overwinning veilig door de safe af te sluiten met een strike-out.
In de uitwedstrijd tegen Almere1 was er voor vele van het team nog een rekening te vereffenen. In 2009 werd RCH uit de hoofdklasse gestoten door Almere en dat heeft voor vele van heren2 nog een nare nasmaak. De bedoelingen werden in de eerste slagbeurt echter direct duidelijk. Tweehonkslagen van Remco, Ferd en Dave zorgde voor 3 runs. In de tweede inning met volle honken en Reggie aan slag gingen we voor de kill maar het was de vrouwelijke plaatscheidsrechter die voor de kill ging door op volle bak de hoge bal voor slag te callen en het bleef dus 3-0 voorsprong. Op de heuvel bij RCH, Jeremy. Zijn toverballen zorgen bij elke tegenstander voor verrassing maar na 4 inning en slechts 3 hits tegen toch nog 3 runs tegen door wat slordig veldwerk. Door goed slagwerk van Chris, Pieter en een geplaatste bal van Andy liepen we na 5 slagbeurten uit naar een 6-3 voorsprong. Frits als reliever kreeg veel (8) hits tegen in zijn 3 inning maar te verspreid om veel punten tegen te krijgen. Aanvallend sprokkelde we nog een punt met 4wijd voor Dave met volle honken waardoor de tussenstand nog steeds een 7-6 voorsprong gaf. In de 8e inning was het verzet van Almere gebroken. Hits van Jim, Steef (3 uit 3 als invaller), Dave, Remco en Ferd zorgde voor in totaal 6 runs en met Dave op de heuvel voor de laatste 5 nullen was de overwinning van 13-7 een feit. De nare herinnering uit 2009 heeft plaats gemaakt voor een goede overwinning en na 6 wedstrijden 3 gewonnen en 3 verloren een plek in de middenmoot. De eerstvolgende (thuis)wedstrijd staat voor zondag 12 juni om 13.00 tegen Braves H1.