Na 2x kampioen te worden en het wegvallen van het jeugdige heren2 van vorige jaar is honkbal heren3 gepromoveerd en tevens heren2 geworden.
Dat er een klasse hoger wordt gespeeld werd in de 1e wedstrijd van het jaar tegen OG2 wel duidelijk. Nieuwe aanwinst Chris Mowday was de startende werper en direct werd de Australiër welkom geheten door het jeugdige OG. Chris was gewend dat de slagman een houten knuppel in handen heeft en dan is pitchen tegen aluminium knuppels toch anders. In 3 innings 11 hits tegen en 7 runs. Daar kon RCH heren2 wel 5 runs tegenover stellen door veel vrije lopen en hits van Jim, Ferd, Youri en Pieter.

In de 4e inning werd Chris vervangen door good old Frits die ook moeite had om de jonge jongens van OG uit te krijgen en werd ook niet geholpen door het outfield. In totaal kwamen er 8 runs binnen. 15-5 was het gevolg. In de gelijkmakende slagbeurt wederom veel 4 wijd en een baseclearing double van slugger Reggie die als een van de weinige al een knuppel had vastgehouden voor deze eerste wedstrijd. 15-9 achterstand dus nog niet helemaal uit de wedstrijd. Frits hield de schade daarna keurig beperkt en wij sprokkelde puntjes door hits van Ferd, Ruben Andy en Reggie. 16-14 achterstand na 7 inning. Andere nieuwkomer Nick Andringa maakte 3 snelle nullen in de 7e inning maar knappe hits op rij in de 8e inning zorgde toch voor 5 punten voor OG2. Wij scoorde niet meer en de 22-14 nederlaag was hierdoor terecht voor de tegenstander die waarschijnlijk wel een goede voorbereiding op het seizoen heeft gehad.

De tweede wedstrijd tegen Zwijndrecht H1 was er  één om snel te vergeten. Werpers Nick en Frits werden duidelijk niet gesteund door het binnenveld. Na 3 1/3 inn 18 runs tegen waarvan maar liefst de helft onverdiend. Dave hield de schade in de volgende 2 2/3 nog beperkt maar ook aanvallend was het te mager, 6 verspreide hits totaal en maar 2 runs zorgen voor een 18-2 nederlaag en een van de slechtste wedstrijd uit de geschiedenis van ons team.

Wedstrijd 3 tegen Kinheim 3 was vooraf al een lastige wedstrijd. Met maar liefst 11 afwezige en wat hulp toch kunnen spelen. Dit keer met Frits als startende werper. Telkens scoorde Kinheim wel wat runs maar we bleven uit een hele grote inning. Aanvallend deden we de eerst 5 slagbeurten niet onder. Rogier, Pieter en met name Chris zorgde we met totaal 10 hits voor 6 runs en een tussenstand van 8-6 voor Kinheim3. In de gelijkmakende 5e inn ging het echter mis een foutje en 2 hits zorgde voor een pitcherswissel maar ook Dave kreeg een honkslag tegen waardoor Kinheim uitliep naar 12-6. In de 6e inning ging de verdediging 3x in de fout, opgeteld met 2 hits werd de eindstand van 16-6 voor Kinheim een feit.
Nu we 3 wedstrijden hebben verloren met veel (onnodige) runs tegen was wel duidelijk dat we beter moesten gaan spelen. Uiteraard is het gemis aan training en oefenwedstrijden geen excuus maar als we ons niveau halen dan zit er veel meer in.
Wedstrijd 4 was tegen de ongeslagen koploper Amsterdam Capitals. Een samenvoeging van OVVO en TIW/Survivors. Ditmaal redelijk compleet en opnieuw een andere startende werper met Jeremi. Ondanks 1 run tegen in de eerst slagbeurt kwamen de knuppels los in onze slagbeurt. Hits van Reggie, Lex, Andy en Jim zorgde voor een 4-1 voorsprong. Die stand stond er nog steeds na 4 volledige innings omdat Jer de slagmensen van de Capitals met zijn curveballen alleen maar liet hengelen. In onze 5e slagbeurt opnieuw goede hits van Ferd, Reggie, Chris en Lex waardoor de voorsprong kon uitgroeien naar 7-1. Daar zetten de tegenstander nog maar 1 run tegenover en door hits van Remco (2x), Jim, Ferd en Ruben scoorde we nog eens 5 runs waardoor de voorsprong uit liep naar 12-2. Het slotakkoord op de heuvel was voor Dave waardoor de eindstand na 7 innings werd bereikt. De eerste overwinning is binnen en de andere uitslagen laten zien dat er nog veel mogelijk is dit seizoen. Ook laten we het goede optreden van Remco, Ferd en Reggie bij het 1e in de hoofdklasse niet onbenoemd en het fenomeen Ruben heeft deze week zelfs zijn debuut gemaakt in de hoofdklasse waardoor de vreugde dit weekend helemaal niet meer te stoppen was.
De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 21 mei a.s. thuis tegen Neptunus H3 om 13:00 uur.
Enkele stats:
Reggie 6 uit 9
Chris 4 uit 6
Rogier 3 uit 4
Ferd en Lex 5 uit 11
Jim 3 uit 9
Andy 3 uit 10
Pieter en Youri 3 uit 11
Rest minder dan 3 hits.

Pitching
Chris 4 1/3 inn 4K 2BB 14H 16.2 ERA
Frits 8 inn 6K 7BB 26H 15.75 ERA
Nick 3inn 4K 5BB 10H 30.0 ERA
Dave 7 1/3inn 7K 3BB 7H 0.0 ERA
Jer 6inn 3K 0BB 6H 1.5 ERA