Het oorspronkelijke samenwerkingsverband binnen de Baseball Academy Kennemerland op het gebied van Talentontwikkeling Honkbal wordt weer hersteld door de hernieuwde toetreding van RCH-Pinguïns. Voorzitter Fokke Dijkstra van RCH-Pinguïns en Jaap Blijleven van de Academy ondertekenden daartoe afgelopen week de overeenkomst. Jeugdig toptalent van DSS, Hoofddorp Pioniers, Kinheim en RCH-Pinguïns traint en speelt samen onder de naam ‘Kennemerland Rabbits’ om onder professionele omstandigheden het beste uit zichzelf te kunnen halen.

RCH-Pinguïns was in 2008 een van de vier medeoprichters van de Baseball Academy en de twee opleidingsteams van de Rabbits maakten jarenlang gebruik van de accommodatie van de club voor hun thuiswedstrijden tegen de andere Academies. De vereniging droeg ook in technische zin bij via de inzet van instructeurs als RCH-coryfee Ab de Boer, Jeremi van de Berg en Lex Leijenaar bij de Rabbits staf.

Na een bestuurswisseling in 2016 trok de vereniging zich terug uit het samenwerkingsverband. Deze zomer komt het vlaggenschip van RCH-Pinguïns na jaren weer uit in de Hoofdklasse Honkbal. Daarmee is er ook voor Heemsteeds talent weer uitzicht op het spelen in de hoogste nationale klasse. In de selectie zijn zes spelers opgenomen die hun opleiding bij de Rabbits hebben gevolgd. Het nieuwe bestuur van RCH-Pinguins en de Baseball Academy Kennemerland zijn daarom verheugd dat de onderlinge band weer hersteld is en daarmee ook Heemsteedse jeugdspelers de kans wordt geboden op een prachtige honkbaltoekomst!