Op het moment dat ik dit schrijf is het buiten mistig en regenachtig, somber weer dus. Ook de nieuwsberichten geven even niet al teveel aanleiding tot vrolijkheid. Gaan de scholen weer open in het nieuwe jaar, blijven de besmettingen onder controle of lopen ze weer op, mag er al weer gesport worden, kunnen de cafés en restaurants weer open, enz., enz.

Genoeg gesomberd!

Er was het afgelopen jaar veel moois te zien en er is voor het komend jaar veel moois om naar uit te kijken!

Eerst het afgelopen jaar.
Na de clinics in het vroege voorjaar konden we uiteindelijk 2 nieuwe Beeball teams verwelkomen. Dat brengt letterlijk en figuurlijk leven in de brouwerij.

De honkbalpupillen werden na de zomerstop kampioen.

Honkbal Heren 3 werd kampioen en promoveert naar de 2e klasse (alwaar zij de plaats innemen van Heren 2 die degradeerde naar de 4e klasse).

En last but not least, Honkbal Heren 1 werd geen kampioen maar kwalificeerde wel voor het spelen van de promotie-/degradatie best of 3 tegen Storks, Den Haag. In dit duel waren 2 wedstrijden genoeg voor de snelle uitschakeling van Storks waarmee promotie voor RCH-Pinguins naar de hoofdklasse een feit was.  

Felicitaties aan allen die dit moois mogelijk maakten!!

Over dat promoveren moet ik nog wel wat kwijt.

Op hetzelfde moment dat RCH-Pinguins om promotie/degradatie speelde, had de bond het plan opgevat de hoofdklasse interessanter te maken voor investeerders door deze voor de periode van 5 jaar te sluiten voor promotie/degradatie. Idee hierachter is dat een gesloten klasse minder verloop kent en dat daarmee investeerders en sponsors gemakkelijker te werven en vast te houden zijn.  Dat zou dan weer leiden tot meer geld in deze competitie en dat geeft dan weer uitzicht op een hoger speelniveau en daarmee komt dan een interessantere competitie tot stand. Volgt u dit nog?

Lang verhaal kort: als we nu niet de mogelijkheid om te promoveren hadden gepakt, hadden we de komende 5 jaar ook niet voor promotie meegedaan.
Wij kunnen hier van alles over vinden, maar als bestuur hebben wij dus de keuze gemaakt om voor  deze promotie te gaan.

Na de door corona zeer beperkte feestelijkheden rond de promotie heeft een flink deel van het team van Heren 1 een punt achter het honkballen op niveau gezet en zijn we ook niet tot een verlenging met coach Marlon Frolijk gekomen.
Een echt waardig afscheid in feestelijkheid was er nog niet. Ik hoop dat we dit in 2022 ergens in kunnen halen.

Even een zijspoortje: misschien nog niet gezien maar we hebben tegenwoordig een biljart in de kantine staan. Daarop speelt een nieuwe loot van de RCH-Pinguins-stam: onze biljartclub. De afgelopen maanden zijn, coronaproof, al de nodige biljart meters gemaakt, we gaan kijken hoe dit zich verder ontwikkelt.

En dan gaan we langzaamaan naar de toekomst kijken, 2022 komt eraan.
De technische commissie heeft in de nieuwe werkelijkheid de koe bij de horens gevat en kans gezien een oude bekende, Nick Heij, als nieuwe hoofdcoach te contracteren. Daarnaast wisten zij spelers te werven waarmee er een nieuw Heren 1 staat waar we de komende competitie met vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Voorts zijn we rond met een nieuwe hoofdsponsor, Juwelier Jos uit Gouda. Jos is al langer bekend met onze club. Niet alleen speelt hij zelf, ook is hij bondsscheidsrechter en kwam hij in die hoedanigheid al vaker bij ons over de vloer. In zijn nieuwe rol hopen we hem vaak op de club te zien, als scheidsrechter zal hij waarschijnlijk vaker op andere honkbalvelden zijn opwachting maken.

Naast ‘gewone’ sieraden voert Jos de lijn ‘Memorie’, sieraden waarin de as van een dierbare kan worden bewaard. Hoe de naamsverbinding RCH-Pinguins en Memorie precies gaat klinken gaat nog enig brainstormen kosten.

De oplettende krantenlezer zal gezien hebben dat de Heemsteedse gemeenteraad heeft besloten dat er Led verlichting voor het honkbalveld moet komen. Als u nu denkt dat dit snel is geregeld nu deze beslissing eenmaal is genomen………… Onze taxatie: als dit in de komende zomerstop is gerealiseerd dan hebben we dat snel gefixt.

De verwachting is dat we dit voorjaar weer clinics voor de jeugd kunnen organiseren. Zo kunnen we instroom van nieuwe leden op gang houden. En vergeet niet: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Hopelijk, hopelijk, hopelijk gaat het seizoen echt rond 1 april 2022 van start en hopelijk, hopelijk kunnen alle teams dan weer volop aan de bak en hopelijk kunnen we er dan ook vanaf de zijlijn bij zijn om al dit moois te bekijken.

Voor nu wens ik u allen een mooi 2022, blijf gezond en tot binnenkort op de club.

Fokke Dijkstra

Voorzitter RCH-Pinguïns