Met nog een wedstrijd te gaan in de reguliere honkbal competitie in de eerste klasse, kon het eerste Honkbal team van RCH Pinguins zich plaatsen voor de promotie poule. Op zaterdag werd er krap gewonnen van Sparks Haarlem in een duel waarin aanvallend weinig was te zien en stond er na negen inning een eindstand 0-1 op het scorebord.

In de laatste wedstrijd moest er ook gewonnen worden om in ieder geval niet ingehaald te worden door het tweede team van Pirates Amsterdam.

Dion Steijl begon voor RCH op de heuvel en maakte een sterke indruk. Aanvallend lieten de knuppels het een beetje afweten en werd er pas laat in de wedstrijd gescoord.

RCH Pinguins kwam op een 2-0 voorsprong maar verzuimde, mede door het goede werpen van de Sparks pitcher, om die uit te breiden. In de de slotfase maakte Sparks een punt en trok de stand naar 2-1 in de negende inning. en werd het met twee uit en 1 en 2 bezet nog wel even spannend. Dion gooide een complete game, maar heeft er hard voor moeten werken.

Met deze 2-1 overwinning is RCH Pinguins nu afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd van Neptunus Tridents 2 tegen Pirates Amsterdam. Deze wedstrijd wordt momenteel gespeeld. Bij winst van Tridents is RCH Pinguins kampioen in de eerste klasse. Wanneer Pirates het duel wint, volgt er woensdag een beslissings wedstrijd op neutraal terrein.