De wedstrijd waar veel mensen binnen de verenging naar uit keken. De jonge jongens van Honkbal H4 tegen de ervaring van Honkbal H3. Deze RCH-Derby liet al snel zien waar het bij H4 dit jaar vaak fout gaat. In de eerste inning hield pitcher Jakob de gevaarlijke slagploeg van H3 nog in bedwang en sloeg H4 in de gelijkmakende slagbeurt toe middels hits van Daniël Rodriguiz en Jordy van Kampen. 2-0 voorsprong voor H4. In de tweede inning ging het echter mis. Maar liefst 16 slagmensen betraden het slagperk! Waaronder 9 maal 4 wijd en honkslagen voor Jim, Ruben en Youri. De 2-10 voorsprong van H3 werd door H4 nog wel verkleind. Pitcher Frits van H3 werd na 8 runs nog vervangen door Pieter in de 4e inning. Die hield de schade vervolgens beperkt. Dave sloeg voor H3 nog 2 runs binnen. De 10-12 zorgde na 4 innings voor een toch op het oog spannende tussenstand. H3 ging echter door met runs. Iedereen kwam aan slag in de 6e inning en wederom 16 slagmensen in de 7e inning waardoor het scorebord opliep naar 28 runs! Vooral Youri (4 hits) Ruben (3 hits) en Dave (2 uit 2 in 7 slagbeurten), lieten van zich spreken. Op de heuvel bij H3 deed Pieter het 2 innings goed en waren de laatste 2 innings voor Jer. De 11-28 uitslag werd in een drie uur durend avond duel  bereikt na 7 innings. H4 een illusie armer ondanks de 11 gescoorde punten maar de pitchers gaven te veel vrije honklopers waardoor H3 zijn ongeslagen status in deze klasse kon behouden. Wel moet nog worden vermeld dat Ferd na de wedstrijd een Mexicaanse hoed mocht opzetten maar dat kwam het plezier alleen maar ten goede. H4 speelt zijn volgende thuiswedstrijd op vrijdag 17 september om 19.30 uur en H3 op zondagmiddag thuis tegen Pioniers H3 om 13.00 uur.