Wedstrijd 1

Wie dacht dat zondagochtend 10 uur aanvang wedstrijd zou zorgen voor een rustige start kwam bedrogen uit. De thuiswedstrijd tegen Odiz Frogs1 uit Zaandam begon met 5 runs voor de tegenstander in de eerste inning. Maar het antwoord liet niet lang op zich wachten. Hits van Ruben, Ferd, Reggie en Thijs zorgde met 2x 4-wijd direct ook voor 5 runs dus 5-5 na 1 inning. Frits bleef het lastig hebben met de slagploeg van Odiz die ook in de 2e inning 5 punten binnenliepen. Jeremy moest de slagploeg van Odiz in bedwang houden en dat lukte in de 3e inning. Aan slag werd de 6-11 achterstand in de 3e inning omgebogen. Maar liefst 13 slagmensen zorgde voor 9 runs. In die inning zelfs 2 hits van Jim en Ruben. Maar wie dacht dat de weerstand van Odiz was gebroken kwam bedrogen uit. Het slagfestijn kreeg een vervolg. De 15-11 voorsprong van Heren3 werd in de 4e slagbeurt alwéér omgebogen. Ook Jer had het moeilijk en kreeg wat last van de arm. Dave nam het in die inning met een 15-16 achterstand van Jer over. En na ruim 2 uur spelen waren we nog maar in de 4e inning. De 4e slagbeurt begon Dave met een hit door het midden, na 3x 4 wijd kon hij het 16e punt binnen lopen en na een doorgeschoten bal kon Pieter ook het 17e punt scoren.

De 17-16 voorsprong bleef in de 5e en 6e inning in stand en was het nog steeds een spannende wedstrijd. Odiz scoorde ook de 7e inning niet op Dave en zette al een wave in als de bal werd geraakt. Het slotakkoord was voor de thuisploeg. In de gelijkmakende 7e inning werd met hits van Wietse (bunt), Ferd (double), Dave, Pieter (double), Remco (double), Jim en Ruben met nog maar 1 uit het 26e punt gescoord waardoor dit slagfestijn met 26-16 werd gewonnen.

Over wie de titel man of the match kreeg waren de meningen verdeeld. Dave met 3 hits en de Win of Jim met 3 hits en 7maal op het honk in 8 slagbeurten. Of toch Ferd met 4 hits. Wat te denken van Ruben met 5 hits!!  Al met al een zwaarbevochten overwinning van Heren3 waardoor de ongeslagen status intact bleef en de armen van onze pitchers de nodige aandacht nodig hebben voor de volgende wedstrijd tegen DVH.

Wedstrijd 2

Op de dag dat Zandvoort het centrum was van Nederland en Max Verstappen ons oranje bloed sneller deed stromen stond op het voorprogramma de thuiswedstrijd tegen DVH1. Beide teams nog ongeslagen dus in de race om de titel een belangrijke wedstrijd. Dat DVH een van de betere teams in deze klasse is werd snel duidelijk. De pitcher van DVH hield de vorige week op dreef zijnde slagploeg van HonkbalHeren3 onder de duim en wij scoorde de eerste 5 inning geen punt. Maar ook bij ons stond Jeremy zijn beste wedstrijd uit zijn lange carrière te gooien. Slechts 3 honkslagen tegen in de 7 innings die hij op de heuvel stond. Met de cijfers 3-2-4 een puike prestatie. Helaas een run in de 3e inning en 6e inning (homerun) maar het bleef spannend. Wij scoorde in de 6e inning 1 run en in de 7e inning 1 run. Beide door een opofferingsvangbal van Reggie en Remco. Na 7 inning een 2-2 tussenstand. Frits werd als nieuwe werper direct aangepakt. 2 doubles zorgde voor een 2-3 achterstand en met Dave inmiddels op de heuvel werd door een fout ook het 4e punt tegen gescoord. Onze 8e inning werd niet gescoord en door agressief honklopen liep DVH in de 9e inning uit naar 2-5.

Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd met 1 uitsloeg Steef, Dave en Jim een honkslag om zo het gelijkmakende punt op het honk te hebben. 4 wijd voor Ruben en een sac-fly voor Remco zorgde met 2 uit voor een 4-5 achterstand. Met nog wel 2 honken bezet. Ferd sloeg met een honkslag de 5-5 binnen. Het werd echter niet verlenging omdat Reggie met 2 slag de bal voor een honkslag in het rechtsveld sloeg. Ruben werd vanaf het tweede honk doorgestuurd door coach Klap met een sliding op de thuisplaat keken we allemaal richting de scheidsrechter. Toen de oranje stofwolken weg waren kwam de verlossende ‘safe’ waardoor de wedstrijd met 6-5 werd gewonnen en het feest kon beginnen. Met een welverdiend hapje en drankje bleef het nog lang gezellig op het zonovergoten terras met daarna nog een mooie formule1 race. Al met al een prachtige zondag voor HonkbalHeren3. Vrijdag 10 september staat de langverwachte uitwedstrijd tegen Honkbal Heren 4 op het programma. U bent uiteraard van harte welkom om dit RCH-PINGUÏNS prestigeduel te aanschouwen. Aanvang 19.30 uur