15-08-2021     Heren3 behoud de ongeslagen status.

Terwijl voor de korte zomerstop nipt met 6-5 werd gewonnen van OG3 met vele invallers was het dit keer North Stars2 die aan de zegekar van Heren3 werd geregen.
In de eerste inning was meteen duidelijk dat we er een korte wedstrijd van wilde maken. Hits van Jim, Remco, Reggie, Ferd, Youri en nieuwkomer Rogier Noordzij zorgde voor een 4-0 voorsprong. In de gelijkmakende eerste slagbeurt sloegen de eerste 4 slagmensen een hit. Een goed double-play hield de schade beperkt. 4-2 voorsprong.
Waar de motor van North Stars haperde door goede pitches van Frits (3-1-10 in 5 inn) ging de snelheidstrein van Heren3 in volle vaart door. In 7 inn sloegen we 21 hits. 4 van Remco en 3 van Ferd, Youri en Rogier die een puike eerste wedstrijd bij ons team speelde.
Geen homeruns al kwam Ferd daar heel dichtbij. Maar net 10cm tekort tot tevredenheid van enkele teamgenoten. Op de heuvel betrad Wietse de laatste 2 inn en hij hield de ruime voorsprong vast door geen punten tegen te krijgen.
15-4 overwinning in 7 inn zorgt voor vertrouwen voor het rest van het seizoen.

22-08-2021   Shut-out overwinning voor Heren3

Met 2 ‘oud’ spelers (Tom en Steef) vertrokken we naar Heiloo voor de uitwedstrijd tegen DoubleStars1. Ook DoubleStars1 was nog ongeslagen dus de koppositie stond op het spel.
Onze intenties werden direct duidelijk. 4 wijd voor gelegenheids-openingsslagman Andy, Tom via een fout op het honk, en een daverende homerun van Remco gaf direct een 3-0 voorsprong. In de 2 volgende inn ook weer totaal 3 runs via hits van Alex, Pieter, Andy, Reggie en Youri. Voor Pieter de eerste hit sinds lange tijd.. maar hij sloot de dag af met 3 hits dus hij is helemaal los voor de rest van de competitie.
Verdedigend heerste Jer op de heuvel. Slechts 1 speler kwam verder dan het tweede honk maar op dat moment schakelde Jer een tandje bij en met 2 strikeouts bleef de shut-out in stand. Met de cijfers 5-0-3 een kandidaat voor man-of-the-match.
Toch ging die titel naar een andere speler. De 6-0 voorsprong werd in de 5e inn uitgebreid. Een 3-honkslag voor Youri, hit van Pieter en 2x 4 wijd zorgde voor volle honken. Die honklopers sloeg Remco binnen met een double in het linksveld. Met 7 RBI in de wedstrijd bezorgde hem wel de titel man-of-the-match.
De 6e inn stond Steef op de heuvel en ook die inning bleef clean. Voor Steef was 1 inn genoeg, en wist hij maandagochtend weer dat hij spieren heeft in de schouders en rug. Het slotakkoord was voor Dave. Eerst sloeg hij begin 7e inn het 12e punt binnen met een honkslag en vervolgens schakelde hij de 3 slagmensen uit waardoor de 12-0 shut-out overwinning een feit werd. De koppositie blijft in tact. Coach Klapstoel nog steeds ongeslagen en dat krijgt zondagochtend de 29e om 10.00 uur een vervolg tijdens een thuiswedstrijd waarbij u van harte welkom bent.