Afgelopen zondag stond de wekker vroeg. Om 10 uur in de ochtend stond de topper thuis tegen North Stars1 op het programma. North Stars heeft enkele oud-hoofdklasse spelers in de selectie die ook bij RCH heren1 hebben gespeeld. De tegenstander was duidelijk wakker vanaf de eerste inning. Frits kreeg direct 2 runs tegen. In de gelijkmakende eerste inning scoorde Jim namens heren3 tegen middels een hit van Ruben en een grondbal van Andy. Frits bleef het moeilijk houden om de ervaren slagmensen uit te krijgen maar hield de schade na ruim 3 inn beperkt tot 4 runs. Na een lange slagbeurt van ons met hits van Reggie, Youri en een homerun van Ferd stonden we weer voor met 6-4. Een discutabele call van scheidsrechter Ilja zorgde voor wat opwinding bij de coach van de tegenstander maar 15 minuten oponthoud door de regen zorgde voor de nodige afkoeling. In het vervolg nam Jeremy het werpen van Frits over en de slagploeg van North Stars was duidelijk ontregeld. In de ruim 3 inn op de heuvel stond hij slechts 3 hits en 1 run tegen. Hierdoor behield RCH zijn voorsprong die door een hit van Ferd en zijn tweede homerun van de wedstrijd in de 7e inn zorgde hij voor een voorsprong van 8-5. Pitcher van heren2 Q nam het werpen van Jer over en liet de tegenstander in de 8e inn nog een run scoren. Ondanks vele mogelijkheden om uit te lopen zorgde goed veldspel door 3 double-plays ervoor dat de spanning in de wedstrijd bleef. In de laatste inning zorgde closer Dave dat de laatste 2 uit werden gemaakt met het gelijkmakende punt op het derde honk waardoor de 8-7 stand een feit was. Een spannende en enerverende wedstrijd waarbij de ‘man of the match’ niet moeilijk te vinden was met 5 RBI. De middag ging verder op het terras met een BBQ en het kijken naar een winstpartij van heren1. Met de ongeslagen koppositie op de ranglijst gaan we de zomervakantie in.